ΥΛΙΚΑ:
1/4 του κιλού ρύζι γλασσέ
1 κιλό αλεύρι
1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1/2 ποτήρι ούζο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 φακελάκι μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε το ρύζι από την προηγούμενη μέρα.Πρέπει να γίνει πηχτός χυλός.
Λίγο πριν τα ζυμώσουμε βάζουμε τη μαγιά να φουσκώσει σε λίγο χλιαρό νερό.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ρύζι,τη μαγιά, το λάδι,το ούζο και τα ζυμώνεις πολύ καλά. Τα σκεπάζεις και τ' αφήνεις να φουσκώσουν.
Βάζεις σε μια κατσαρόλα πολύ σπορέλαιο.Αφού ζεσταθεί καλά, παίρνουμε με μια σπάτουλα ζύμη και δίνοντας στενόμακρο σχήμα τα τηγανίζεις.Ανακατεύεις άχνη με κανέλα ή μέλι και τα ραντίζεις. Τρώγονται ζεστά ή κρύα. Εύχομαι να σας αρέσουν!
1/4 του κιλού ρύζι γλασσέ
1 κιλό αλεύρι
1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1/2 ποτήρι ούζο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 φακελάκι μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε το ρύζι από την προηγούμενη μέρα.Πρέπει να γίνει πηχτός χυλός.
Λίγο πριν τα ζυμώσουμε βάζουμε τη μαγιά να φουσκώσει σε λίγο χλιαρό νερό.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ρύζι,τη μαγιά, το λάδι,το ούζο και τα ζυμώνεις πολύ καλά. Τα σκεπάζεις και τ' αφήνεις να φουσκώσουν.
Βάζεις σε μια κατσαρόλα πολύ σπορέλαιο.Αφού ζεσταθεί καλά, παίρνουμε με μια σπάτουλα ζύμη και δίνοντας στενόμακρο σχήμα τα τηγανίζεις.Ανακατεύεις άχνη με κανέλα ή μέλι και τα ραντίζεις. Τρώγονται ζεστά ή κρύα. Εύχομαι να σας αρέσουν!