ΣΥΜΗ Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύμη΄, ότι μας απασχολεί και μας πληγώνει .


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης

  Μοιραστείτε
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 13
  Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2010
  Τόπος : ΑΘΗΝΑ

  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης

  Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Δεκ 09, 2010 11:16 pm

  Χωρίς να θεωρηθεί ότι η παρακάτω ανάρτηση με εκφράζει πλήρως την έκανα επειδή μου το ζήτησαν φίλοι και επειδή πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις που διαμορφώνουν τα κοινά

  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 1/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 2/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 3/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 4/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 5/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 6/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 7/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 8/9


  ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 9/9


  Σχολιάστε την ομιλία όσοι την ακούσατε πράγμα το οποίο αξίζει να το κάνετε
  και κυρίως εσείς που μου την ζητήσατε
  Ευχαριστώ
  Στέλλα
  avatar
  ΣΕΙΡΙΟΣ

  Αριθμός μηνυμάτων : 2
  Ημερομηνία εγγραφής : 14/12/2010

  Λίγες σκέψεις για την κρίση

  Δημοσίευση από ΣΕΙΡΙΟΣ Την / Το Τετ Δεκ 15, 2010 12:37 pm

  Αγαπητή φίλη Στέλλα, καλημέρα.
  Δεν σε γνωρίζω, όμως θαυμάζω το θάρρος σου να λές τα πράγματα με το όνομά τους, δημόσια, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Γι' αυτό πήρα κι εγώ την πρωτοβουλία και όσο κουράγιο μπορούσα να μαζέψω για να απευθυνθώ μέσα απο την σελίδα σου στους νέους Συμιακούς των οποίων το μέλλον διαφαίνεται σκοτεινό μετά απο τις σαρωτικές αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος της χώρας.
  Το μνημόνιο δεν επιβλήθηκε στη χώρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους.
  Ολοι ήξεραν εξαρχής ότι ήταν αδύνατο η χώρα να συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της, πόσο μάλλον όλα αυτά τα δις που συνεχίζει να δανείζεται.Για να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους οι διεθνείς τοκογλύφοι θα έπρεπε αφενός να βάλουν χέρι στα "ασημικά του σπιτιού" και αφετέρου να φέρουν τη χώρα σε θέση να βγεί ξανα στις αγορές για να δανείζεται προκειμένου να συνεχίσει να τους πληρώνει.Γι αυτό και ακολούθησαν την κλασική τακτική των τοκογλύφων. Επέβαλαν μια αμείλικτη επιχείρηση σοκ και δέος εναντίον των εργαζομένων της χώρας με απανωτά μέτρα ενάντια στο λαικό εισόδημα, στο βιοτικό και εργασιακό επίπεδο του λαού, ώστε να τον φέρουν σε κατάσταση απόγνωσης. Ο λόγος είναι απλός. Οσο περισσότερο τα λαικά στρώματα βυθίζονται στην αβεβαιότητα της καθημερινής επιβίωσης, τόσο πιο έυκολα θα αποδεχτούν αυτό που έχει σιγά-σιγά ξεκινήσει. Ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι η Ελλάδα έχει πολύτιμο ορυκτό πλούτο, απο πετρέλαιο μέχρι ουράνιο. Εχει μια αναξιοποίητη δημόσια περιουσία 300 δις ευρώ. Εχει φυσικά πολλά νησιά, επίσης αναξιοποίητα. Τι να πούμε για τη σημαντική της γεωστρατηγική θέση.Γιατί λοιπόν να μην τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά για να ξεχρεώσει? Κι έτσι λοιπόν το δίλημμα που τίθεται στον απλό κόσμο είναι -'Η θα χάσεις ότι μισθούς και συντάξεις σου έχουν απομείνει, ή θα βγάλουμε στο σφυρί τη δημόσια περιουσία, το φυσικό και ορυκτό πλούτο. Βέβαια, με το ξεπούλημα ο εργαζόμενος θα χάσει τα πάντα, μαζί και τη χώρα του, προκειμένου να μετατραπεί σε σύγχρονο είλωτα. Αυτό που έχει φανεί πλέον ξεκάθαρα είναι ότι η συμμαχία κυβέρνησης, τρόικας, δανειστών,έχει σκοπό να μην αφήσει λίθο επί λίθου.Να μας σύρει, με τον βολικό Παπανδρέου στο τιμόνι, στη νέα Ελλάδα της μιζέριας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της απόγνωσης και της δουλείας των μισθωτών. Η Ελλάδα δέχεται επίθεση απο παντού.Ξαφνικά οι χάρτες της google εμφανίζουν την Θράκη σαν ανεξάρτητη δημοκρατία Δυτικής Θράκης, οι τουρκικές φρεγάτες φθάνουν μέχρι το Σούνιο και όλα αυτά γίνονται για να φοβηθεί ο λαός περισσότερο.
  Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου του ίδιου του λαού μας και της χώρας μας, η δημιουργία επειγόντως ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού, πέρα και πάνω απο κομματικές πεποιθήσεις και ιδεολογικές διαφορές.
  Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούμε στη ζωτική ανάγκη προώθησης ενός τέτοιου μετώπου με σκοπό τη σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας.
  Ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε αυτό το κίνημα γνωρίζοντας ότι ο κόσμος περίμενε απο τους επωνύμους να αναλάβουν πρωτοβουλία για δράση.
  Αναψε μία σπίθα η οποία ελπίζω ότι θα γίνει πυρκαγιά. Συμμετέχω κι εγώ σ'αυτό το κίνημα με το blog - spitha-symiblogspot.com.-
  Ελπίζω, προσεύχομαι, να ξυπνήσουμε, να ενεργοποιηθούμε πριν να είναι πολύ αργά.
  Φιλικά, Σείριος

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Ιαν 24, 2019 9:03 am